De voordelen van dansen

 

Dansen is niet alleen stapjes en muziek. Het is de perfecte combinatie van fysieke inspanning, sociale interactie, en mentale prikkeling. Dansen draagt op vele manieren bij in jouw leven: gezondheid, zelfzekerheid, je leren uitdrukken, sociaal, ontspannen en plezier.

 

Gezondheid: wanneer je danst, verbeter je het hart en bloedvatenstelsel, spierkracht, en je verbrandt calorieën. Deze lage aerobische activiteit verbetert ook jouw lenigheid, kracht en balans. Olympische atleten gebruiken vaak dans als onderdeel van hun training, om hun controle, behendigheid en snelheid bij te sturen. Dans is de aangename work-out, in een plezierige omgeving.

 

Zelfzekerheid: dansers stralen zelfzekerheid uit, en de mogelijkheid om meer te genieten in groep. Wanneer je leert hoe je moet dansen, creëer je meer creativiteit, motivatie en energie. En deze nieuwe zelfzekerheid kan je ook gebruiken in andere aspecten van je leven.

 

Zelf-expressie: dansen geeft je een emotionele uitlaatklep. Je kan jouw gevoelens uitdrukken door gebruik te maken van  lichaamsbewegingen, met passie en flair. Via dansen ga je jouw expressie beter uiten, verbeteren en versterken, ook als je niet danst.

 

Sociaal: danslessen zijn een makkelijke, lage-drempel manier om mensen te ontmoeten. We organiseren wekelijkse dansavonden, waarbij je op een plezierige manier in contact komt met nieuwe vrienden en kennissen. En het is de perfecte manier voor koppels om al dansend de romantiek in jezelf en mekaar terug te ontdekken.

 

Ontspannen: in de huidige gejaagde maatschappij, vergeten we soms om even een moment voor onszelf te nemen. Dansen biedt een aangename ontsnapping uit de dagelijkse routine, en een manier om te relaxen, ontstressen, en op jezelf te concentreren.

 

Plezier: dansen is een prima manier om om jouw leven op te vrolijken. Alhoewel leren dansen concentratie en inzet vergt, zal je altijd omgeven worden door artistieke, blije en positieve mensen die van het leerproces een leuke ervaring maken. Dus, sluit je aan en begin met plezier te maken!