Referenties

Mar Ekkart

 

Oprichtster van dansschool Ekkart samen met John Ekkart, die overleed in 1981.

Ze is nog steeds volop actief in de danswereld, zowel nationaal als internationaal. Dagelijks geeft ze les in haar dansschool.

 

Ze bezit de hoogste kwalificaties in beide disciplines, en staat aan de internationale top als dansbekendheid. Ze jureerde reeds meerdere Wereldkampioenschappen voor Professionals op het hoogste niveau, is examinator voor dansleraren.

 

Ze was ook 2 jaar de les-partner van Walter Laird, en gaf met hem congressen over heel de wereld. Hij wordt beschouwd als de hoogste autoriteit in Latin dansen ter wereld. Hij schreef het handboek voor latin dansen, wat het referentieboek is voor deze discipline.

Peter & Ellen Ekkart

 

Peter & Ellen, de huidige zaakvoerders, zijn hun danscarrière gestart in 2008, en behaalden sinds 2010 alle titels van Belgisch Kampioen in de Ballroom dansen bij de professionals.

Ze worden door België afgevaardigd naar de officiële Wereld en Europese Kampioenschappen voor Professionals.

In juni 2016 behaalden ze de 2e plaats op het Wereldkampioenschap voor Professionals Ballroom, +40.

Verder zijn ze beiden internationaal jurylid.

Zij dansten grote wedstrijden in onder andere Los Angeles, Siberië, Moskou, Seoul, Ottawa, Tokio en quasi alle Europese landen.

 

Verder blijven ze constant bijscholen bij topleraars in het buitenland.
In 2017 verkassen ze naar de USA om daar, in opdracht van de Fred Astaire dansscholen, hun unieke Belgische know how op het Amerikaanse model toe te passen. Natuurlijk blijven ze ook nauw betrokken bij hun dansschool in België.

Media en artistieke opdrachten

 

Een referentielijst opstellen zonder met je ego te trippen kan eigenlijk niet. Maar toch zijn er een aantal gevallen geweest waar we apetrots op zijn. Door toeval, door geluk, en door onze naam misschien,  konden we meewerken aan volgende fantastische projecten....

 

Wim Vandekeybus vroeg ons om een Ballroom choreografie te geven voor meer dan 100 professionele dansers uit heel de wereld, om zijn nieuw project voor te bereiden. Op zeer korte tijd moesten deze dansers een totaal nieuwe stijl aanleren, met de juiste technieken. Een zeer intense ervaring, zowel voor ons als voor de dansers. Een fragment.

 

Ballroom Orchestra: In 2013/2014 toerden Peter & Ellen door heel Vlaanderen met The Ballroom Orchestra, waar ze de mooiste zalen en CC's lieten genieten van dans en 'live' muziek met dit prachtige orkest. Bekijk hier de trailer.

 

Walter van Beirendonck vroeg ons om een aantal jongeren te laten defileren voor zijn nieuwste collectie voor JBC, in de Marmeren zaal van de Zoo te Antwerpen. De kinderen zijn tussen de 6 en 9 jaar oud.

 

Zomerhit radio 2:  voor 25.000 toeschouwers in Westende leverden we dansers voor het populaire programma Zomerhit van Radio 2, gedurende 3 opeenvolgende jaren. We mochten samen met volgende artiesten optreden: Bart Peeters, Belle Perez, Clouseau, Sister Sledge, Brahim, Sandrine, Stan van Samang, Roel Vanderstukken, Udo, Dean, ... Ook voor internationale artiesten leverden we dansers bij Mel B, Sister Sledge en Kim Wilde.

 

Gery's Big Band: De Mechelse big band onder leiding van Gery Liekens kan je zowat het huisorkest noemen van dansschool Ekkart. Reeds meer dan 20 jaar lang verzorgen ze muzikale optredens bij grote internationale dansorganisaties en bij ons jaarlijkse Slotbal. Telkens opnieuw krijgen ze veel lof van onze buitenlandse gasten voor hun specifieke 'ballroom' sound.

 

Eén: Duizend zonnen draaide een shortfilm in onze school,met de tango als uitgangspunt. De opnames werden in een strak decor gefilmd (Carrefour) en het resultaat is zeer speciaal. Klik hier voor de video (3 minuten).

 

Gevangenis Antwerpen: Zomer van Antwerpen: binnen de gevangenismuren van Antwerpen gaven we dansles Streetdance/hip hop, en demonstreerden we samen met de gedetineerden voor 'eigen' publiek, en dit voor het 3e jaar op rij. Dit jaar zowel voor de mannen als de vrouwenafdeling. Een unieke ervaring.

 

Sterren op de Dansvloer: Ellen Ekkart danste als enige dame voor de 3e maal mee in het succesvolle VTM-programma 'Sterren op de dansvloer'. Sam Gooris, Herbert Flack en Nico Mattan zijn haar bekende partners. Bekijk hier haar dansprestaties.

 

Vermist: De film van Jan Verheyen lokte opnieuw tienduizenden toeschouwers. Acteurs zijn niemand minder dan Koen De Bouw, Joke Devynck, Kevin Janssens en Stan van Samang. Het verhaal gaat over een mysterieuze verdwijning van een16-jarig meisje. In één van de scenes volgt het hoofdpersonage hip hop in een dansschool, en daarvoor kloppen ze natuurlijk op onze deur. We leverden de dansers voor deze scene.

Dans Mondial: één: dansschool Ekkart werkte met 2 lerarenploegen mee aan het televisie-programma Dans Mondial. Peter nam aflevering 5 'Latin Fever' voor zich. Het programma werd gepresenteerd door Geena Lisa. Tien kandidaten dansten verschillende stijlen, al dan niet gekoppeld aan een BV. De kandidaat van Peter (Valentijn) won uiteindelijk de finale.

 

de Provincieshow: één: in aflevering 4 van dit televisieprogramma werd Hadise bijgestaan door 10 Ragga-danseressen van dansschool Ekkart. Een zwoele en sensuele dans op haar nieuwste hit. Klik hier voor het fragment (4 minuten).

 

Vitaya: Voor het programma 'De Job van je leven' werd de vacature voor een hip-hop leraar in onze school vanuit alle hoeken gevolgd en gefilmd door de zender Vitaya. Ons demoteam diende als testcase, en Erik Goossens met zijn ploeg creëerde er fraaie beelden en tekst bij. Beide kandidaten Melvin & Mellissa werden vakkundig op de rooster gelegd, om de job van hun leven binnen te halen.

 

De Gordel 2007: dit grootste wandel & fietsfestijn van Vlaanderen, georganiseerd door Bloso en Radio 2, waar tienduizenden enthousiastelingen elk jaar opnieuw aan deelnemen, werd ook opgeluisterd door verschillende muzikale acts, met onze dansers.

 

Dansmuziek: Peter produceerde samen met de firma Dancelife 2 CD's, rond de artiest Danny Wuyts, of Bodane. De CD's zijn wereldwijd verkocht, en staan nu na de uitverkoop in de iTunes bibliotheek.

 

Walter van Beirendonck: de Antwerpse topontwerper vroeg ons enkele jaren terug om het slotnummer van zijn show in Parijs te verzorgen. De choreografie en uitvoering, alsook het leveren van 70 dansers/modellen gerecruteerd uit onze school, werd door Peter uitgevoerd en gecoördineerd. De show was een gigantisch succes, en werd integraal op de Franse mode-zender uitgezonden. Ook het Antwerpse mode museum besteed er een tentoonstelling aan. Verscheidene kranten in België berichtten hierover. Beelden.

 

MTV: Naar aanleiding van de W&LT show in Parijs (zie hierboven) kregen we een microfoon en camera onder onze neus geduwd, en werden we geïnterviewd (en uitgezonden) door de jongerenzender MTV. Het is ondertussen al enkele jaren geleden, maar we zijn nog steeds de enige dansschool die dat op zijn referentielijstje kan zetten.

 

VTM: we leverden dansers om artiesten bij te staan tijdens het programma ‘Tien om te zien’, alsook dansfiguraties in 'Stille Waters', Ingeborg en de 'Trouwshow'. Mar Ekkart fungeerde als dansinstructeur in het programma 'Klassedames'.

 

Op een organisatie van Nekka vzw werd Eddy Wally's 75ste verjaardag gevierd, met 8.000 fans in het Antwerpse Sportpaleis, en artiesten zoals Debby en Nancy, Gorky, Kate Ryan, Reborn & Kamagurka. Onze dansers waren ook van de partij om dit toch wel speciale feest 'geweldig' te maken. Klik hier voor een nieuwsflash van het VRT-journaal.

 

Humo: Voor Studio Brussel dansten we in het Sportpaleis tijdens de Humo's Pop Poll de luxe in maart 2007. Peter van de Veire mocht maar liefst 3 medailles in ontvangst nemen van Guy Mortier (beste radioprogramma, beste radiozender, beste radiopresentator), en danste samen met Sofie Lemeire en onze dansers in coole jumpstyle voor een bomvol Sportpaleis. Klik hier voor het item op het VRT-journaal in het Sportpaleis.

 

Oudejaarsshow op één: Peter Ekkart danst met Geena Lisa tijdens het slotnummer in De show van het Jaar, december 2006, gepresenteerd door Bart Peeters, op 'live' muziek van Helmut Lotti.

 

Studio Herman Teirlinck: Mar Ekkart, medeoprichtster van dansschool Ekkart gaf jarenlang les aan opkomend Vlaams talent bij deze bekende studio.

BV's die dansschool Ekkart leerde dansen:

 

Herbert Flack (partner van Ellen in Sterren op de Dansvloer, VTM)

Philippe Geubels (leerde een dansact in voorbereiding van zijn show 'Hoe moet het nu verder?')

Geena Lisa (partner van Peter in de show van het jaar - VRT)

Laura Lynn (volgde dansles bij Mar samen met Frans Bauer - VTM)

Frans Bauer (volgde dansles bij Mar samen met Laura Lynn - VTM)

Kurt van Eeghem (presentator, leerling van Mar in studio Herman Teirlinck)

Ann Ceurvels (werd gecoached door Peter in Dans Mondial-VRT, en door Ellen voor Wittekerke - VTM)

Alexandra Potvin (presentatrice, volgde reeks lessen bij Ellen)

Nico Mattan (3e partner van Ellen in Sterren op de dansvloer)

Marc Coessens (gecoached door Ellen voor Wittekerke - VTM)

Sandrine André (gecoached door Ellen voor Just the two of us - VTM)

Ronny Daelman (acteur Thuis, gecoached door Peter voor Dans Mondial - VRT)

Sergio (gecoached door Ellen voor Just the two of us - VTM)

Stanny Crets (leerling van Mar in studio Herman Teirlinck)

Sam Gooris (partner van Ellen in Sterren op de Dansvloer 1 - VTM)

Greet Rouffaer (gecoached door Ellen voor Wittekerke - VTM)

Peter Van de Veire (radiopresentator, gecoached door Peter & Ellen voor Humo's Pop Poll - StuBru)

Peter van den Begin (leerling van Mar in studio Herman Teirlinck)

Geert Hunaerts (acteur, gecoached door Ellen voor Wittekerke - VTM)

Michaël Pas (acteur, leerling van Mar in studio Herman Teirlinck)

Sofie Lemeire (radiopresentator, gecoached door Peter & Ellen voor Humo's Pop Poll - StuBru)

Commerciële opdrachten (niet volledige lijst)

 

Coca cola: voor coca cola leverden we een hoofdrol en dansers voor de nieuwste televisiespot voor coca cola light (Amerikaanse spot in samenwerking met België). Klik hiernaast om het filmpje te bekijken.

 

Het Nieuwsblad: hier werkten we met 70 mensen voor een televisie reclamespot voor het Nieuwsblad, lente 2006. De productie is vrij uniek door op grote hoogte mensen te filmen die patronen vormen. Klik om het filmpje te bekijken.

 

Dexia: voor de Dexia bank leverden we dansers voor een commercial in volle musical stijl. Het resultaat.

 

VTM Gouden Schoen: in januari 2006 verzorgde dansschool Ekkart de choreografie en koppelden we onze dansers aan 3 voetballers, voor een dansnummer op het Gala van de Gouden Schoen. Klik voor de beelden.

 

Luminus: voor dit bedrijf realiseerden we een 'Sterren op de dansvloer' met de werknemers en onze dansers. In de Brabanthallen te Leuven, voor een nokvolle zaal hadden 10 dansers samen met hun Luminus-partner een choreografie voorbereid.

 

Kinepolis Antwerpen vroeg onze dansers om bij de avant-première van Sex and the City de Ladies Night te verzorgen met een spetterende choreografie. De film werd synchroon in 3 zalen tegelijk werd vertoond, voor een uitgelaten -uitsluitend- vrouwelijk publiek.

 

Q-Music: naar aanleiding voor het maken van een televisiespot voor de radiozender Q-Music leverden we dansers, in opdracht van de Vlaamse Media Maatschappij.